Tekultur

Gillar du te så gillar du oss
Gröna teer
Naturella

Bancha
(EKO) – 75 kr/hg
Ekologiskt bancha från Miyazaki prefektur. Detta förhållandevis ”tidiga” bancha plockas redan under maj månad, strax efter senchaskörden. De något större bladen, tillsammans med nyutsprungna knoppar, ger en kraftig smak kombinerad med friskt blommiga toner.

Enshi Cui Lu
(EKO) – 105 kr/hg
Grönt vårskördat te från Kinas Hubeiprovins. Namnet hänvisar till platsen där teet växer (Enshi) samt bladens jadegröna färg. Ett mjukt och friskt te med fin sötma. Ekologiskt certifierat.

NU EKOLOGISKT!
Genmaicha (EKO) – 75 kr/hg
En japansk klassiker bestående av grönt te blandat med rostat ris, vilket ger drycken en friskt sötaktig ton. Genmaicha passar också utmärkt som måltidsdryck och serveras ofta på sushirestauranger. Vår variant baseras på te från Kagoshima prefektur, och såväl teet som riset är ekologiskt certifierat.

Matcha Genmaicha – 125 kr/hg
En exklusiv och verkligt fin variant av Genmaicha som förutom Sencha och rostat ris även innehåller milt matcha (japanskt stenmalt te). Teet har en lätt rostad, kryddig ton och är mycket mjukt med aningen sötma.

Gunpowder (EKO) – 45 kr/hg
Ett klassiskt grönt te från Anhui-provinsen. Gunpowder är ett te som har rullats till små kulor, vilket gjorde att man förr i tiden tyckte det liknade krut. Teet har en något bitter, sträv karaktär och bör doseras sparsamt.

Gyokuro Hiki – 350 kr/hg
Gyokuro (ung. "daggpärla") är Japans mest exklusiva och sofistikerade te; en helt unik smakupplevelse. Tebuskarna skuggas ca 20 dagar innan skörd, vilket förstärker smakerna samt ökar halten av klorofyll och koffein i bladen. Just denna variant är en hand-producerad raritet som plockas i närheten av floden Hiki i Wakayama prefektur. De långa, spetsiga och djupgröna bladen producerar en ljusgul/gulgrön, klar dryck med typiskt frisk gräsighet och intensivt aromatisk smak med mycket sötma. Den årliga produktionen är liten, vilket gör tillgången begränsad. Eftersom detta te är mycket känsligt säljer vi det färdigförpackat i lufttäta påsar om 50 gram.

Himalayan Green
(EKO) – 99 kr/hg
Grönt ekologiskt te från plantagen Jun Chiyabari i Nepal. De matta, gulgröna bladen är varsamt bearbetade till vridna små ”krokar” med inslag av silverskimrande toppskott. Vid bryggning ger de en vackert honungsgul kopp med fruktig bouquet och behagligt syrlig gräsighet.

Hojicha (EKO) – 70 kr/hg
Rostat, ekologiskt te från Kirishima prefektur. Teet, som odlas av familjen Hayashi och skördas under sommaren, har en mjuk, fyllig smak och rödbrun färg. Hojicha är ett te som passar utmärkt som måltidsdryck – gärna till lite fetare/oljigare rätter – eller som iste. Koffeinhalten är också mycket låg.

NYHET!
Jiu Long Mao Jian (EKO)
– 119 kr/hg
Det här mjuka, fylliga teet odlas i Kinas Zhejiangprovins, i närheten av ”Qian Dao Lake”. Det skördas under april månad och de mörkgröna, vridna bladen ger en frisk, ljust gulgrön och smakrik kopp. Teet säljs färdigförpackat i lufttäta påsar om 100 gram.

Korea FOP Woojeon (EKO)
– 95 kr/hg
Det här gröna ekologiska teet odlas på ön Jeju, belägen söder om Koreahalvön. Vulkaniska lager i berget fungerar som naturliga filter för regnvattnet, något som är av stor betydelse vid produktionen av detta förträffliga te. Woojeon betyder “innan regnet” och syftar på att teet skördas från mitten till slutet av april, strax innan vårens regnperiod börjar. Smaken har drag som påminner om såväl kinesiska som japanska gröna teer, med aromatiskt gräsiga och milt nötiga toner.


Kukicha
(EKO) – 90 kr/hg
Ekologiskt stjälkte från Miyazaki prefektur. Detta kukicha odlas av familjen Morimoto och har en mjuk, något blommig smak med frisk grönska balanserad av söta undertoner. Stjälkte har också naturligt en mycket låg koffeinhalt.

Long Jing grad II
(EKO)
– 125 kr/hg
Long Jing är Kinas mest berömda och klassiska gröna te. Äkta Long Jing odlas bara i bergen omkring staden Hangzhou i Kinas Zhejiang-provins. Namnet betyder ”Drakbrunnen” och hänvisar till en källa i området som är berömd för sitt goda vatten. Smaken är lätt nötig med en aning sötma och viss fruktighet.

Nepal SFTGFOP1 Guranse (EKO) – 70 kr/hg
Grönt te från plantagen Guranse i Nepal, där buskarna växer på upp till 2100 meter höjd över havet. Bladens färg är mörkgrön med inslag av silvriga toppskott. Smaken är mjuk och nyanserad med milt gräsiga toner. Ekologiskt certifierat.

Nilgiri FOP-G Thiashola
(EKO, FAIRTRADE) – 60 kr/hg
Det här ekologiska och rättvisemärkta gröna teet kommer från plantagen Thiashola i Nilgiri, södra Indien. Ett aromatiskt och gott vardagste med lätt rökig ton.

NYHET!
Orchid Snow Buds (EKO)
– 124 kr/hg
Ett milt men samtidigt mycket aromatiskt te från Zhejiangprovinsen i Kina. Teet skördas och produceras i april, just som de närliggande orkidéodlingarna står i blom, vilket bidrar till dess utpräglat blommiga toner. Teet säljs färdigförpackat i lufttäta påsar om 100 gram.

NYHET!
Qian Dao Pine Needle (EKO)
– 119 kr/hg
Ett gott och vackert kinesiskt te som odlas nära ”Qian Dao Lake” i Zhejiangprovinsen. Dess olivgröna blad har formen av barrliknande små nålar, vilka vittnar om den hantverksmässiga produktion som ligger bakom. Smaken är uppfriskande lätt, med mjuka toner av umami och viss sötma. Teet säljs färdigförpackat i lufttäta påsar om 100 gram.

Sencha Fukujyu – 75 kr/hg
Sencha av hög kvalitet från Shizuoka prefektur. Teet odlas på Fujis bergssluttningar och har en mild men ändå komplex smak med lätt sötma och toner av gräs, alger och hav.

Sencha Minami Sayaka (EKO)
– 110 kr/hg
Ekologiskt sencha av hög kvalitet från Miyazaki prefektur. Teet odlas av familjen Morimoto och består av teblad från tre olika plantor (kultivarer): Minami Sayaka, Oku Midori och Kanaya Midori. Minami Sayaka står för teets söta doft och skimrande gröna färg. Oku Midori ligger bakom dess mjuka karaktär och Kanaya Midori bidrar vidare med smakmässigt djup.

Tamaryokucha (EKO) – 139 kr/hg
Ett japanskt te vars tunna, vridna blad utseendemässigt snarare påminner om vissa kinesiska teer då produktionsprocessen är något annorlunda. Smaken skiljer sig också från t.ex. sencha, med mindre ”algighet” och beska. Produktionen av tamaryokucha är relativt liten, och denna ekologiska variant från Miyazaki prefektur håller en imponerande hög kvalitet i förhållande till dess pris. Doften är gräsig och fruktig medan smaken är söt med fina mandeltoner och en förnimmelse av citrus.

Wu Lu (EKO) – 99 kr/hg
Ekologiskt grönt te från Zhejiang-provinsen i Kina. Teet skördas på det dimhöljda berget Lu, en plats som är berömd för sin dramatiska skönhet. Ordet Wu betyder dimma och teets engelska namn är därför Misty Green. Teets doft är frisk och smaken är gräsig med tydlig sötma. Ett av våra absoluta favoritteer!


JULBLANDNING!
Grön jul (EKO) – 55 kr/hg
Grönt ekologiskt sencha-te från Kina med smak av kryddor och citrus. Innehåller grönt te, kardemumma. ingefära, ekologiskt citrongräs och smakämnen.

Hallonmojito
(EKO) – 55 kr/hg
Grönt te med uppfriskande smak av hallon, lime och mynta. Innehåller grönt te (sencha), citrongräs, naturliga smakämnen, citronskal, grönmynta, hibiskus och hallon. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Japanska körsbär
(EKO) – 55 kr/hg
Grönt ekologiskt te från Fujianprovinsen i Kina, med smak av körsbär. Innehåller grönt te, tranbär, aromer och rosenblad.

Jasmin
(EKO) – 85 kr/hg
Högklassigt jasminte från Zhejiang-provinsen i Kina. Nyskördade teblad rullas och blandas med färska jasminblommor innan torkningen. I nästa steg sorteras merparten av de torkade blommorna bort, och har då givit teet en mjuk, rund jasminsmak.

Jasmine Dragon Phoenix Pearls
(EKO) – 190 kr/hg
En riktig klassiker som härstammar från bergen i sydöstra Kina. De färska, ännu ej torkade tebladen blandas – upp till sex gånger – med nyplockade jasminblommor vilka sedan avlägsnas. Därefter rullas teet för hand till små kulor som kapslar in aromen tills det är dags för bryggning. Det här utsökta teet bryggs med fördel direkt i koppen, så man kan se de små “pärlorna” veckla ut sig och tydligt åskådliggöra plockningstermen “two leaves and a bud”…

Jordgubb/champagne

– 55 kr/hg
Sencha-te, jordgubbsskivor, russin, rosenknoppar och lavendelblommor. Smaksatt med champagne- och jordgubbsarom.

Jordgubb/mint (EKO) – 55 kr/hg
Grönt te med frisk och bärig smak av jordgubbar och mint. Innehåller grönt te (sencha), grönmynta, björnbärsblad, naturliga smakämnen, jordgubbe, blåklint och acerola. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Kaktus (EKO) – 55 kr/hg
Grönt te med smak av kaktusfikon (vars mjuka, sötaktiga toner påminner lite om såväl päron som melon). Innehåller grönt te (sencha), dadlar (dadlar, rismjöl), citronskal, citrongräs, fikon (fikon, rismjöl), naturliga smakämnen och malva. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Kustfägring
– 40 kr/hg
Grönt te smaksatt med havtorns-, jordgubbs- och yoghurtarom. Vackert dekorerat med skal från havtornsbäret.

Mango & Citrus
(EKO)
– 55 kr/hg
Grönt te, naturligt smaksatt med bergamott, mango & citron. Teet är ekologiskt certifierat.

Morocco Mint (EKO)
– 50 kr/hg
Grönt te smaksatt med mynta är en klassisk marockansk specialitet. Det ger en frisk och fräsch dryck som passar lika bra att avnjutas varm som kall. Innehåller grönt gunpowder-te, grönmynta och naturliga smakämnen. Både teet och myntan är ekologiskt certifierade.

Mynta/bergamott
(EKO, FAIRTRADE) – 79 kr/hg
Rättvisemärkt och ekologiskt grönt te från Kina med (rättvisemärkt och ekologisk) mynta. Naturligt smaksatt med bergamott och lime.

Nogh Dhen – 45 kr/hg
Sencha smaksatt med thai lemon, lime, ananas och kokos. Dekorerat med citrongräs, ananasbitar, apelsinskal, rosé- och svartpeppar samt kokos.

Orchid Berries – 55 kr/hg
Kinesisk orkidé, mängder av bär och en gnutta rabarber har fått ge smak åt detta somriga te. Innehåller kinesiskt Sencha och orkidé, bitar av jordgubbar, svarta vinbär, hallon, körsbär samt smakämnen.

Persika (EKO) – 40 kr/hg
Kinesiskt Sencha med smak av persika. Innehåller grönt te, naturliga smakämnen, persikobitar och ringblomma. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiska.

Red Berries (EKO) – 60 kr/hg
Grönt ekologiskt te med tranbär, ingefära, röda vinbär, blåbär och jordgubbsbitar. Smaksatt med körsbär och tranbär.

Shangri-La (EKO) – 69 kr/hg
Grönt te från Kina med smak av citron och ingefära, dekorerat med citronskal, lakritsrot och rosépeppar.

NYHET!
Vattenmelon & hallon (EKO) – 59 kr/hg
Te med frisk smak av vattenmelon och hallon, tillsammans med en örtig touch av rosmarin. Innehåller grönt te, citrongräs, rosmarin, hibiskus, naturliga smakämnen, citronskal och hallon. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.
Smaksatta

NYHET!
Adam’s Peak
(EKO) – 69 kr/hg
Ekologiskt te med smak av tonkabönor och choklad. Detta är en blandning av svart och grönt te, där tonkabönornas toner av vanilj och bittermandel samsas fint med chokladens mjuka fyllighet. Innehåller svart och grönt te, morotsbitar, mandelbitar, kakaonibs, rosenblad och ringblommor. (Smaksatt med tonkabönor och choklad.)

Ananas/mango
(EKO) – 55 kr/hg
Mogen ananas möter söt mango i denna friskt tropiska, ekologiska blandning. Innehåller grönt te, ananasbitar, naturliga smakämnen, mangokuber och solrosblad. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Banankaka
(EKO) – 50 kr/hg
Det här gröna teet, med dess krämiga, söta smak av banan och äpple, för verkligen tankarna till nygräddad banankaka! Innehåller grönt te, äpple, dadlar (dadlar, rismjöl), kanel, banan (banan, kokosolja, rörsocker, honung), naturliga smakämnen, ringblomma och jasminte (Jasmine Dragon Pearls). Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Boost
(EKO) – 65 kr/hg
Uppiggande och frisk teblandning med smak av bl.a. citron och aprikos. Innehåller grönt te (Gunpowder), matcha, citrongräs, yerba mate, naturliga smakämnen, vitt te, citronskal, malva, svart te (Pi Lo Chun Longkou), åkerfräken, maskrosor, spirulina och guarana. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Chai (EKO) – 50 kr/hg
Kinesiskt Sencha blandat med kanel, ingefära, fänkål, anis, kryddnejlikor och kardemummakärnor. Samtliga ingredienser är ekologiskt certifierade.

Crème d'Orange – 50 kr/hg
Exklusiv blandning av gröna och vita premiumteer smaksatta med apelsin och vanilj. Innehåller kinesiskt Sencha, Long Jing, grönt Yunnan-te, Pai Mu Tan, smakämnen, rosenknoppar, bitar av apelsin och strimlad morot.

Crispy Nut (EKO) – 75 kr/hg
Grönt sencha och hojicha (rostat te) som smaksatts med nötter, kryddor och lite vanilj. En mustig, smakrik blandning som verkligen skiljer sig från mängden och sticker ut bland våra andra gröna teer. Innehåller grönt te, kanelstänger, ingefära (ingefära, rårörsocker), naturliga smakämnen, hasselnöt, valnöt, kokosnöt och Bourbonvanilj. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Earl Grey (EKO) – 55 kr/hg
Ekologiskt Sencha smaksatt med naturlig bergamottarom.

NYHET!
Energizer (EKO) – 64 kr/hg
Det här ekologiska teet är inte bara laddat med uppiggande ingredienser som matcha, yerba mate och guarana – det smakar också oväntat likt världens mest kända energidryck… Innehåller grönt te, yerba mate, citrongräs, citronskal, naturliga smakämnen, guarana, matcha, blåklint och stevia. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Figarola (EKO) – 45 kr/hg
En blandning av gröna och vita teer från Kina och Indien med en frisk och lätt syrlig smakkombination av fikon, mandarin och aronia. Innehåller fikonbitar (fikon, rismjöl), naturliga smakämnen, tulsi, aronia, kardemumma och bourbonvanilj. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Fläder & äpple (EKO)
– 65 kr/hg
Grönt te med smak av fläder, syrliga vinteräpplen och mogen lime. Dekorerat med torkade äpplen, ljungblommor och skal från citrusfrukter. Fläder ger den mesta smaken och de syrliga äpplena känns i eftersmaken. Ett fruktigt och alldeles lagom syrligt te.

Frappe (EKO) – 60 kr/hg
Återupplev känslan från Greklands stränder med detta gröna te som smakar frappe (iskaffe med mjölk/grädde)! Låter helskumt, men är betydligt godare än man kan tro. Innehåller grönt te (sencha), dadlar (dadlar, rismjöl), kakaoskal, kakaobitar och naturliga smakämnen. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Frukt & blomster (EKO)
– 65 kr/hg
Grönt te med fräscha toner av citron, äpple och kokos. Teet innehåller också hibiskus, vilket tillför ytterligare syrlighet och ger drycken en vackert rödrosa nyans. Innehåller Sencha, äpple, hibiskus, grönt jasminte, kokos, basilika, naturliga smakämnen, koriander, ringblommor och röda vinbär. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.

Goji & havtorn – 50 kr/hg
Grönt te innehållande ”superbären” goji och havtorn samt safflorblomma. Smaksatt med havtorn, tranbär och jordgubbe.

Goya (EKO) – 50 kr/hg
Grönt te med en frisk smak av gojibär, hibiskus och syrlig frukt. Innehåller grönt te (sencha), hibiskus, äpple, nypon, naturliga smakämnen, gojibär och hallon. Samtliga ingredienser utom smakämnena är ekologiskt certifierade.