Adress

Andra Långgatan 7
413 03 Göteborg

Kontakt

072 – 370 72 07
info@tekultur.nu
a

Om butiken

 

Vi skiljer oss från mängden

Tekultur är Göteborgs enda renodlade specialbutik för te. Vårt utbud består av hundratals högkvalitativa teer, tekannor, burkar, silar och andra tetillbehör. Grunden i sortimentet utgörs naturligtvis av teerna, och till skillnad från somliga har vi inte glömt bort de naturella, ”rena” varianterna – tvärtom är det dessa som intresserar oss allra mest. Hos oss hittar du till exempel många utsökta japanska teer av mycket hög kvalitet, exklusiva vita teer från Kina, förstklassigt Darjeeling och äkta taiwanesiskt oolong. Samt mycket, mycket mer…

Naturligtvis säljer vi även mängder av teer smaksatta med frukter, bär, blommor, kryddor, mynta, choklad, lakrits osv. Vi har också ett urval av fina rooibosvarianter, några ört- och kryddblandningar samt Sydamerikas svar på te: Yerba mate.

Vi samarbetar med en rad olika leverantörer – från Europas storgrossister till små nischade specialimportörer – för att kunna handplocka det bästa från var och en. Dessutom är vårt mål att tillhandahålla så många ekologiska produktalternativ som möjligt, utan att göra avkall på kvalitet eller sortimentsbredd. (I dagsläget är ca 80% av alla våra teer ekologiskt odlade.)

Vår strävan är också att alltid erbjuda prisvärda teer, oavsett kategori eller kvalitetsnivå – du får med andra ord valuta för pengarna vilket te du än väljer. Och kom ihåg: Även ”dyra” teer kostar sällan mer per liter än vanligt mineralvatten!

Du hittar oss på Andra Långgatan – Göteborgs kanske mest interkontinentala gata – vilket är passande eftersom vi säljer produkter från världens alla hörn. Här på hemsidan kan du bland annat klicka dig runt bland alla våra lösviktsteer, läsa mer om vad de innehåller och hur mycket de kostar. Om du har några frågor, skicka oss ett mejl på info@tekultur.nu eller ring till butiken på 0723 70 72 07.

För dig som inte har möjlighet att besöka oss

Ibland får vi frågan varför vi inte har någon webshop. Den främsta anledningen är att vi redan har ganska fullt upp med driften och utvecklingen av vår fysiska butik. Men det betyder naturligtvis inte att det är omöjligt att skicka varor! Kanske bor du inte i Göteborg eller har svårt att ta dig hit? Mejla oss i så fall på info@tekultur.nu och berätta vad du är intresserad av, så återkommer vi med uppgifter om lagerstatus och totalsumma inkl. frakt.