Adress

Andra Långgatan 7
413 03 Göteborg

Kontakt

072 – 370 72 07
info@tekultur.nu
a

Övrigt

 

Chai Herbal Blend (EKO) - 79 kr/hg

100% ekologisk kryddblandning för dig som önskar ett helt koffeinfritt “chai-te” (utan te). Innehåller fänkål, anis, lakritsrot, kanel, ingefärsbitar, nejlikor och hel kardemumma.

Fire Chai! - 55 kr/hg
Riktigt stark (men helt koffeinfri) kryddblandning bestående av ingefära, kanel, kardemumma, nejlikor, stjärnanis och hel chilipeppar. Bryggs som vanligt te och dricks på egen risk.
Grekiskt bergste (EKO) - 125 kr/hg

Detta klassiska s.k. ”bergste” (Sideritis Scardica) dracks traditionellt av grekiska fåraherdar som kvällsdryck för att varva ner efter dagens arbete. Den här högkvalitativa varianten kommer från små eko-odlingar belägna på nära 1000 meters höjd i Rodopibergen i norra Grekland. Teet består av hela blomställningar på stjälk, vilket gör doseringen enkel. Sätt bara ner 1-2 ”stänger” i koppen och häll på kokande vatten. Låt sedan dra i 5-10 minuter och njut av den milda, friska och örtiga smaken. (Säljs färdigpackat i påsar om 100 gram.)

Kamomill (EKO) - 99 kr/hg

Torkad, ekologisk kamomill.

NYHET: Kenya Purple Tea - 135 kr/hg

”Lila te” är en tämligen ovanlig kategori som bl.a. odlas i Kinas Yunnanprovins och, som i det här fallet, Kapkorosregionen i Kenya. Vid produktionen används speciella lilafärgade teplantor som innehåller antocyanin (fungerar som färgämne och förekommer i många blommor, frukter och bär) vilket ger bladen dess speciella färg. Den lila färgen är mindre tydlig i torrt tillstånd, men en svagt lila nyans kan skönjas hos de annars ganska svarta bladen. Smakmässigt har teet dock mer gemensamt med vissa gröna teer än svarta: Milt och friskt med lätt fruktiga, bäriga toner och ett syrligt ”bett” i avslutningen.

Yerba mate (EKO) - 40 kr/hg

Yerba mate är sydamerikas svar på te. Detta är en ekologiskt odlad ”sin palo”-variant (dvs. utan stjälkar) av hög kvalitet från Argentina. Tillverkaren Kraus torkar sin yerba mate med egenutvecklad varmluftsteknik som gör att den inte kommer i kontakt med rök. Därför kallar de sina produkter ”rökfria”.